Yatılı Bölge Ortaokulu


Vizyon: Öğrencileri doğuştan veya sonradan kazanılmış yeteneklerini ortaya çıkarmak, onu istek ve ilgilerine göre geliştirmek. Öğrenciye, Atatürk ilke ve inkılaplarına, T.C. Anayasasına ve Türk demokrasisinin ilke ve yöntemlerine uygun, hakları kullanabilme, görevlerini yapabilme ve sorumluluklarına yüklenebilme bilincini ve yeteneğini kazandırabilmesini sağlamak. Öğrenciyi, toplum içinde rollerini yapan, başkaları ile iyi ilişkiler kuran, işbirliği içinde çalışabilen, çevresinde edilgen olduğu kadar etken uyum sağlayabilen iyi ve mutlu bir vatandaş olarak yetişmek. Öğrenciye, kişisel, toplumsal sorunları tanımak ve sorunlara bilimsel yaklaşımlarla çözüm arama alışkanlığı kazandırmak Öğrenciye sağlıklı yaşamak, ailesinin ve toplumun sağlığını korumak için gerekli bilgi ve alışkanlığı kazandırmak. Öğrencinin el çalışması ile zihin çalışmasını birleştirerek çok yönlü gelişmesini el ile çalışmasının onur ve zevkini kazanmasını sağlamak Öğrencinin araç ve gereç kullanması yoluyla, sistemli düşünmesini ve yöntemli çalışma alışkanlıklarını kazanmasını, zevk, ölçü ve anlayışının geliştirmesini, hayal ve yaratıcılık gücünün arttırılmasını sağlamak. Öğrencinin, mesleki ve yeteneklerini açıklık kazanmasını sağlama, gelecekteki mesleğini seçmesini kolaylaştırmak.

Misyon: Bizler; idareci, öğretmen ve okul personelleri, bir bütün olarak, gerekli saygı ve çerçevesinde, bütün imkansızlıklara rağmen, öğrencilerimizin öğrenmeleri, bilgili, başarılı, kendine güvenen bir birey olarak yetişmeleri, 21. yüzyılda çağdaş yaşamının gereklerini yerine getirebilecek beceriler kazanmaları için hiç durmadan çalışacağız.

Başarılar: Okulumuzun başarı durumu 1) 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında mezun edilen 112 öğrenciden 7 Fen Lisesi, 2 Sosyal Bilimler lisesi geriye kalan öğrenciler ise Anadolu ve Mesleki ve Teknik Anadolu lisesine yerleşmiştir. 2) İlde yapılan okullar arası sportif müsabakalarında okulumuz futsal minikler ve yıldızlar kategorisinde katılmış ve bu dallarda ikinci olmuştur. 3) Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizden atletizmde milli olan birçok öğrencilerimiz vardır. 4) Resim dalında hem ile hem de ilçede birçok birinciliklerimiz mevcuttur.

Saatler: Sabah Ders Başlama Saati = 8:30 Sabah Ders Bitiş Saati = 11:55 Öğlen Ders Başlama Saati = 12:55 Öğlen Ders Bitiş Saati = 15:25
Isınma: Kalorifer
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil: İngilizce
Lojman: 24 - Okul lojmanımız 2 ayrı bloktan oluşmaktadır. Her blokta ise 12 daire mevcuttur.
Servis Bilgisi: Merkez ilçe ve diğer ilçelerden ulaşım minibüslerle sağlanmaktadır.
Sportif Etkinlikler: OKUL SPORLARI İL VE BÖLGE TURNUVALARI
Bilimsel Etkinlikler: 4006 TÜBİTAK BİLİM FUARI
Proje Çalışmaları: 2204 ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARASI PROJE YARIŞMASI ( TÜBİTAK)

Telefon - 0(434) 711 21 17

Belgegeçer - (434) 711 2026

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://mutkiybo.meb.k12.tr

Adres - Pınarbaşı mah. Şehit İsa Budak Cad. Mutki/BİTLİS

Öğretmen :16
Öğrenci :217
Derslik :12
Çok Amaçlı Salon :1
Spor Salonu :1
Fen Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :2
Kütüphane Kitap Sayısı :650
Yatakhane Koğuşu :23
Yemekhane :1
Revir:1
Otopark:1
Öğretim Şekli :Normal Öğretim

Yerleşim Yeri - Mutki Merkezdedir.

Adres - Pınarbaşı mah. Şehit İsa Budak Cad. Mutki/BİTLİS

Ulaşım Merkez ilçe ve diğer ilçelerden ulaşım minibüslerle sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz ilçe merkezinde yer almaktadır. İle olan uzaklığımız ise 18 kilometredir.